Прогноза за времето в първия ден на 2020 г.

09:20, 01 яну 20 25 2347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 1 януари над страната ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух.

В първия ден на 2020 г. сутринта минималните ще са между минус 3 и 2 градуса. После прогнозата е да достигнат максимални стойности от 3 градуса в София и между 3 и 8 градуса в останалите области. По нашето Черноморие вятърът от север предстои да се усили. Но в първия ден на 2020 г. пак ще има слънчеви часове.

В планините първата сутрин на Новата година започва с повече облаци. На места може да превали и слаб сняг. Не подценявайте силният до бурен вятър от север. Може да има заледявания по планинските пътища. Към обяд слънцето ще е по-настоятелно. Максимална температура на 1200 метра около 0 градуса, на 2000 метра -7 градуса.

Слънчев ще е 1 януари над по-голямата част от Централна и Западна Европа. Облачно време предстои над Британските острови, Северозападна Франция и Полша. Подобна е прогнозата и за Източна Европа.

Важно за тези, които посрещат Новата година в Сърбия и Северна Македония: там е в сила жълт код за силен вятър и опасност от поледици. Предупреждение за студено време е обявено и в почти цяла Гърция.

На 2 и 3 януари времето в страната ще е предимно слънчево. В петък преди обяд на места в равнините и котловините се очаква ниска облачност или мъгла. Към края на тази и в началото на следващата седмица на места ще превалява слаб сняг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама