3-годишно дете е пострадало при инцидент с пиратки в новогодишната нощ

11:36, 02 яну 20 25 2728 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

С около 20% повече хора са преминалите през "Пирогов" в новогодишната нощ и на 1-ви януари в сравнение с миналите години. Общият им брой е 730 души, сред които 240 деца. От тях хоспитализирани са 111, сред които 28 са деца. Това обяви д-р Сергей Илиев дежурен шеф на екип на хирургичния кабинет в „Пирогов“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

От лечебното заведение съобщиха, че дежурствата в празничната нощ на 31-ви срещу 1-ви и целия ден на 1-ви януари са били изключително натоварени.

Снимка: БГНЕС

Седем души са пострадали от пиратки, сред тях е и 3-годишно дете, което е със сериозна ушна травма. То е пострадало в дома си в Ихтиман.

В токсикологията след прием на алкохол са преминали общо осем души - 5 момчета и 3 момичета, като в кръвта им е открито между 1,5 и 2 промила алкохол в кръвта.

Приети са и множество пациенти с алергични реакции и хранителни натравяния.

В неврохирургичния кабинет са приети 80 души с черепно-мозъчни травми, в хирургичния кабинет са приети 140 души, от които 11 са били оперирани. В повечето случаи се касае за прекомерна употреба на храна и алкохол, язви, болести на панкреаса и т.н.

Снимка: БГНЕС

През травматологичен кабинет са преминали 250 болни, от тях са оперирани 8 души. Детско отделение са преминали 151 болни. „Като на 31 декември през нощта е оперирано момче на 11 години с, оказало се, онкологично заболяване. През кардиологично отделение са преминали 17 пациенти, от които 4 са с инфаркт", обясни д-р Илиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама