Ограничено е движението на камиони по „Хемус“ от София до Ботевград

20:13, 05 яну 20 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради снегопочистване е ограничено движението за тежкотоварни камиони до 85 километър на магистрала "Хемус"от София в посока Ботевград. Същото ограничение важи за направлението Враца – Ботевград, както и за Ловеч – София и Плевен - София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Камионите могат да се движат двупосочно по стария път София-Ботевград, в посока София камионите се спират още при Враца и Ловеч, а в обратна посока - при гара Яна.
 
Лека снежна покривка се е образувала в някои участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", а по високопланинските проходи снеговалежът е обилен. 

В цялата страна трафикът е интензивен, без сериозни струпвания - обобщи ситуацията по пътищата към момента главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, съобщиха от  МВР.

Днешният ден, макар и последен от поредица почивни, преминава сравнително спокойно. Около 300 екипа на Пътна полиция са ангажирани с осъществяване на контрол и подпомагане на трафика. Мерките, предприемани от МВР за обезпечаване на безопасността на движението, са постоянни, увери главен комисар Иванов.

По молба на гръцките власти, за срок от 24 часа се спира движението на автомобили с товароносимост над 1.5 тона през ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден. Причина са влошените метеорологични условия в южната ни съседка.

За последните 24 часа от „Пътна полиция“ отчитат 64 инцидента, като 16 души са ранени, а един човек е загубил живота си. Само за първите 5 дни на новата година 4 души са загубили живота си на пътя, съобщи bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама