Елтън Джон и Metallica с дарения за борбата с пожарите в Австралия

12:52, 08 яну 20 / Свят 25 2115 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Австралия продължава борбата с бушуващите от седмици горски пожари. Вече трети ден по-хладното време помага на пожарникарите при овладяването на десетките огнища. Въпреки това властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност за евакуация.

Междувременно все повече стават звездите от шоубизнеса, които даряват средства за справяне с огнената стихия. На концерт в Сидни, Елтън Джон обяви, че дарява 1 млн. долара в помощ на борбата с пожарите в Австралия.

“Това е едно абсолютно апокалиптично бедствие. Всички трябва да сте наясно с работата, която вършат пожарникарите. На фона на продължаващата 7 години суша, има хора, които загубиха живота си, опитвайки се да спасят домовете си”, заяви певецът, съобщи Нова телевизия.

„И не на последно място, положението е тежко и за животните, които загубиха местообитанията си. И честно казано, мащабите на тази сърцераздирателна трагедия са библейски. Затова тази вечер давам 1 милион долара на фонда за подпомагане на борбата с пожарите”, обяви Елтън Джон.

Metallica също обяви, че дарява над 500 000 долара за борбата с горските пожари в Австралия, съобщи БГНЕС. Тяхното дарение ще бъде в полза на NSW Rural Fire Service и Victoria's Country Fire Authority (CFA).

„Потресени сме от новината за горските пожари, обхванали милиони декара в Австралия и засегнали най-силно Нов Южен Уелс и Виктория. Унищожението и опустошителният ефект върху всички жители, животни, околната среда и невероятната земя в Австралия са наистина сърцераздирателни“, заяви говорител на групата.

„Моля, присъединете се към нас и направете всичко възможно, за да ви помогнем”, призовават от Metallica .

Фондацията на групата „ Всичко в моите ръце“ (All Within My Hands) ще дари 750 000 долара на NSW Rural Fire Service - най-голямата световна доброволческа организация за гасене на пожари, както и на CFA (Country Fire Authority) – противопожарна организация в Австралия.

В резултат на обширните пожари в страната са разрушени повече от 2000 сгради и цели градове. Загинали са най-малко 25 човека и около 1 млрд. животни. Смята се, че бедствието е унищожило почти 1/3 от популацията на коалите в Нов Южен Уелс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама