Тръмп обяви незабавни нови санкции срещу Иран

18:52, 08 яну 20 / Свят 25 2589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В обръщение към нацията президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви незабавни "допълнителни наказателни санкции" срещу Иран. Решението му беше предизвикано от нанесените от Иран ракетни удари срещу две американски бази в Ирак, съобщава БГНЕС. 

„Докато съм президент на САЩ, никога няма да позволя някой да има ядрено оръжие. Американският народ трябва да бъде щастлив, няма ранени американци при атаките”, заяви президентът на пресконференция в Белия дом.

Иран обстреля американски бази в Ирак

„Всичките войници са в безопасност и има само минимални щети на военните бази”, каза Тръмп, като така отхвърли твърденията на Техеран, че има десетки загинали американски войници.

„Силите ни са готови на всичко. От 1997 държавите толерират поведението на Иран. Иран е водещ спонсор на тероризма и се опитва да направи ядрени оръжия, които заплашват цивилизования свят. Няма да разрешим това да се случи”, каза Тръмп.

Той допълни, че налага нови мощни санкции срещу Иран, докато Техеран не промени унищожителното си поведение. Тръмп призова съюзниците на САЩ в НАТО да се ангажират повече в Близкия изток.

ЕС призова за диалог и спиране на огъня в Близкия изток

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама