Иран: Приключихме с отмъщението си за Солеймани

07:39, 09 яну 20 / Свят 25 1827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иран е приключил с отмъщението за убийството на генерал Касем Солеймани. Освен това Техеран заяви, че няма да има нови военни действия, ако няма агресия от страна на САЩ, съобщи bTV.  Това е уверението на постоянния представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи.

В писмо до организацията и до Съвета за сигурност той обяснява, че операцията от миналата нощ е била прецизна и е целяла военни обекти, така че да не се предизвикат жертви сред цивилните и странични щети.

По думите на Раванчи Иран е готов за дискусии по ядрената сделка. Техеран е готов да води преговори по различни аспекти от Съвместния всеобхватен план за действие, ако Вашингтон се върне към споразумението. Според него, за Съединените щати е по-добре да се върнат към плана и към преговорите. 

 

Георги Димов пред ТОПНОВИНИ: Иран ще си отмъсти с терористични актове

На този фон Иракското външно министерство е извикало посланика на Иран в страната, за да протестира срещу иранските ракетни удари по военни бази на тяхна територия. От там са категорични, че това е нарушаване на суверенитета им.

А американският президент Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с канадския премиер Джънстин Трюдо заради напрежението в Близкия Изток. Канадците имат над 500 военни в Ирак, а след разговора с Тръмп, Трюдо остро осъди иранските ракетни удари.

Иран обстреля американски бази в Ирак

Мерки заради конфликта взимат дори в Италия, където в затворите е наредено да се постави по-строг надзор над проджихадистки настроени затворници и да се засили бдителността.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама