Изгориха статуя на Тръмп в Словения, където е родена Мелания

16:36, 09 яну 20 / Свят 25 2067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дървена статуя, осмиваща американския президент Доналд Тръмп, беше изгорена днес в Словения, където е родена съпругата му Мелания, съобщи БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Близо осемметровата конструкция, издигната миналата година в село в Североизточна Словения, изобразяваше Тръмп с характерната му прическа, син костюм, бяла риза и дълга червена вратовръзка. Дясната му ръка със свит юмрук беше вдигната нагоре като на Статуята на свободата в Ню Йорк.

Във фигурата е поставен специален механизъм, при задвижването на който устата се отваря и се показват зъби като на акула.

Карди Би иска нигерийско гражданство, възмутена от Тръмп

Както всички популисти, статуята има две лица - едното е човешко и добро, а другото е на вампир", заяви създателят ѝ Томаж Шлегл при откриването ѝ миналия август.

Въпреки че конструкцията бързо стана туристическа атракция, някои жители на Села при Камнику не бяха доволни от появата ѝ и обещаха да я запалят на Хелоуин, 31 октомври. Това наложи преместването ѝ в друго село в района.

Милан Балажич, кмет на Моравце, където статуята беше преместена, заяви, че подпалването ѝ е „символ на нетолерантността към художествените проекти в нашето общество“.

Словенската полиция издирва подпалвачите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама