Нено Димов остава в ареста

15:30, 11 яну 20 25 1682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов остава в ареста, реши Специализираният съд, предаде БГНЕС.

Мярката взета за Димов е „задържане под стража”. Определението не е окончателно и може да се обжалва пред апелативния спецсъд.

Пред спецсъда Димов заяви, че е изпълнявал съвестно правомощията си. Според прокуратурата обаче Нено Димов не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че 23 месеца поред е бил информиран, че притокът в язовир “Студена” е значително по-малък от разхода на вода.

Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, ако бъде на свобода Нено Димов може да повлияе на свидетели, както и на събирането на доказателства или да извърши друго престъпление.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов

Адвокатът на Димов - Ина Лулчева, посочи, че водите са били ресор на заместник-министъра Красимир Живков, който е разпределял задачите на специализиран отдел в Министерството на околната среда и водите, което отговаря за водите. Тя обясни, че Димов само е утвърждавал графиците за водоподаване, предложени му от Живков.

Спекула според Лулчева е, че Димов трябва да носи лична отговорност, след като има други лица, които са работили по подготовката им.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама