Дечо Дечев се оттегля от НЗОК

16:16, 12 яну 20 25 2361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В интервю пред "Дарик радио" шефът на Националната здравноосигурителна каса д-р Дечо Дечев отправи остри критики към здравната система, съобщи "24 часа".

Дечев пое ръководството на касата в края на юли 2018 г. като трябваше да довърши мандата на предшественика си проф. Камен Плочев, който изтича на 12 март.

12 млн. лева допълнително в бюджета на Здравната каса за догодина

"Ангажиментът, който съм поел, е в рамките на този мандат. Трябва да има унисон в действията между екипа на НЗОК и този, който е в Министерството на здравеопазването, те трябва да теглят в една посока", заяви д-р Дечев. От думите му стана ясно, че има разминавания в работата между НЗОК и здравното министерство.

"Един от проблемите при контрола е, че на практика се осъществява на база отчетни документи, които предоставя всеки изпълнител на медицински дейности. И по документи системата, тъй като не е променяна от много години, тези изпълнители придобиха опит в привеждане на подходящия вид на тези документи", обясни той.

"По документи не мога да кажа, че има проблем. В действителност обаче може да говорим за организирана система за отчитане на дейности, които са извършени в по-малък обем, или изобщо не са извършени. Точно заради това, искаме или не искаме, приятно или неприятно се налага една основна ревизия на дейността на касата", каза още д-р Дечев.

Първи сме в ЕС по доплащане за здраве

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама