Пускат новите тарифи на тол системата за обществено обсъждане (ОБНОВЕНА)

08:23, 13 яну 20 25 1560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 06:52, Обновено в 8:23

 

Днес за обществено обсъждане ща бъдат публикувани тарифите на тол таксите.

За автобусите таксата ще бъде между 1 и 4 стотинки максимална цена и между 10 и 20 стотинки са най-високите цени за колегите от товарния сектор. Това съобщи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в "Сутрешния блок" пред БНТ.

Факт е, че основната тежест на тол системата, пада върху товарния бранш, добави тя. "Именно заради това нещо те казват, че сумите, които реално са посочени от тях, са достатъчно, за да бъде покрит бюджетът, който е заложен от държавата, за да бъде събран от тол системата", добави Милтенова.

Борисов спря протеста на превозвачите, ще изпълни исканията им за тол системата

След тричасова среща при премиера Бойко Борисов в петък, превозвачите отмениха протеста си, насрочен за днес. Ако приходите са по-малко от очакваното, превозвачите и държавата ще седнат за нови преговори през юни. Тол системата ще заработи от 1 март, но с тарифите, които транспортните компании поискаха. Двете страни се договориха за двойно по-ниски такси и двойно по-малък обхват на тол системата. 

"Премиерът взе едно много мъдро решение да направим въвеждането на тол системата с цените, които браншът предлага, за да може да няма спорове по темата. Като съответно колегите поеха ангажимента, че на 1 юни, ако справките и данните покажат, че на практика тези суми наистина не покриват нуждите на бюджета, те ще бъдат договорени във възходящ ред", обясни Милтенова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама