Искрен Веселинов: Това, което се случва в Перник, е върхът на айсберга

17:21, 14 яну 20 / Политика 25 1229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На Коалиционния съвет се поставиха доста тежки въпроси, но това е част от необходимото, за да бъдат изчистени отношенията и да се гради доверие”, това коментира в ефира на Нова телевизия съпредседателят на ПГ на ОП Искрен Веселинов.

„Тежките въпроси, които се поставиха от нас, са свързани с фигурата на министъра в оставка Нено Димов”, потвърди Искрен Веселинов.

Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи

Според Веселинов фигурата на Нено Димов се натоварва „с вина, за която са работили десетки длъжностни лица в продължение на много години”. Така се е стигнало до настоящото положение с водопреносната мрежа на Перник, генерират се огромни загуби и накрая „се търси удобен виновен”.

„Носенето на политическа отговорност се решава в политически формат и тази отговорност трябва да бъде понесена. Това, което се случва в Перник, е върхът на айсберга на една недостатъчно ресурстно обезпечена политика във ВиК сектора, която продължава 20 години”, коментира Веселинов.

Караниколов: Ревизоро ще се справи

Той прогнозира оправдателна присъда за Нено Димов. „Безспорно не може да управлява министерството от ареста. Логично беше да бъде направена промяна в състава на правителството, но не приемаме да бъде изкупителна жертва”, заяви Веселинов.

Според него наред с тежкия разговор на тема „отговорността”, имало и позитивна част. „Приехме определена посока в кризата с управлението на Министерството на околната среда и водите. Второ, говорихме си за важните неща, които трябва да се свършат до края на мандата и да заработи по-активно коалицията”, каза още Веселинов.

Той заяви, че преди разговорите на Коалиционния съвет с ГЕРБ, „Обединените патриоти” са се видели и са разговаряли. „Ние отиваме там като две страни – „Обединени патриоти” и ГЕРБ”.

Ревизоро: Не изгарям от желание да съм министър

„Мога да кажа, че отговорността за празния язовир край Перник не е еднолично на Нено Димов. Ако изобщо е виновен, той е сред последните виновници”, коментира съпредседателят на ПГ на ОП. Той отрече неговото име да е било коментирано за министър.

Сред качествата на Емил Димитров, който е номиниран за пост, Веселинов посочи административния му опит и „доказан характер да се бори с нередности”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама