Нов случай на замърсяване на река Осъм

13:53, 15 яну 20 25 2604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Плевен се самосезира за нов случай на замърсяване на река Осъм. Разследва се източникът на замърсяване на водите при село Черковица, съобщи БНР. Евентуално замърсяване на водите на реката в района на селото е обект на образуваното досъдебно производство.

В хода на предстоящите процесуално следствени действия ще се събират доказателства за степента на замърсеност на водите на р. Осъм и представлява ли реката опасност за хора или животни и растения, както и годна ли е водата за използване за битови, здравни, земеделски и други стопански цели. Ще се установява източникът на наблюдаваното оцветяване на водите на реката и дали е на лице причинно-следствена връзка между него и дейността на намиращото се в близост предприятие за производство на домакинска и тоалетна хартия.

От прокуратурата припомнят, че през изтеклата година е факт и друго досъдебно производство със същия предмет - предходно оцветяване в същия район. Тогава при проведените процесуално-следствени действия обаче не са били събрани годни доказателства за наличието на замърсяване на реката и наказателното производство е било прекратено.

Разследването по новообразуваното досъдебно производство продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама