Радио Пловдив: Сайтът отново работи, но символичният протест продължава

12:04, 17 яну 20 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След почти едномесечно прекъсване сайтът на Радио Пловдив възобнови публикуването на новини в очакване новото ръководство на Радиото да встъпи в длъжност и да се заеме с решаването на проблемите. Интернет страницата на регионалната програма на БНР преустанови дейност през декември в знак на протест срещу дълго отлаганото решаване на финансови проблеми.

Това са проблеми, трупани през годините. Аз съм в радиото от 25 години и този въпрос винаги сме го поставяли – как се финансира БНР като цяло и как се финансират регионалните програми. Оказа се, че тази година сме работили повече, но допълнителното материално стимулиране, което получихме, беше най-мизерното в системата на БНР… Разчитаме на преговори. Когато има проблем, трябва да му се откликне“. Това каза Неда Велкова от Радио Пловдив в предаването „Преди всички“ по БНР.

Работещите в Радио Пловдив излязоха с отворено писмо, в което благодарят на своите слушатели и читатели за подкрепата им. 

"Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит да бъдат решени. На този етап гаранции за това няма!Това е причината в ефира на Радио Пловдив да продължи да звучи „Let It Be!“ на всеки час, докато обещанията не станат факт", посочват те.

СЕМ ще изслуша шестима кандидати за генерален директор на БНР

"С уважение към собствения си труд и към нашата аудитория Общото събрание на Радио Пловдив реши да поднови актуалните публикации на сайта, като във всяка от тях ще напомняме нашите искания. Този знак на добра воля не означава, че се отказваме от това, за което настояхме в Отвореното писмо и Декларацията! Напротив! Исканията ни са на масата на УС и на новия генерален директор, който ще бъде избран на 22 януари. От техните действия зависи дали от символичен протестът ни ще стане ефективен!", заявяват още работещите в радиото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама