Джамбазки сигнализира: Само петима депутати на заседание в ЕП

12:43, 17 яну 20 / Политика 25 2104 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера в залата на ЕП в Страсбург, на следобедното заседание, присъствахме само 5 евродепутати”, написа евродепутатът Ангел Джамбазки във Facebook. Празните трибуни възмутиха българския евродепутат. "Присъствието на толкова представители в залата в четвъртък е обида за данъкоплатците и обида за хората, които идват да гледат работата на парламента“, смята той. 

"Тя трябва да се промени – или да няма заседания в четвъртък следобед, или дневните да се изплащат след края на заседанието, или да се изплащат за половин ден“, предложи политикът. 

снимка: БГНЕС 

Той призова за по-строги мерки, които да не допускат подобни ситуации в дни, когато трябва да се обсъждат важни за гражданите теми.

“В дебата за триизмерно отпечатаните нелегални предмети споделих, че в моята страна има огромен проблем с битовата престъпност, извършвана от несоциализирани маргинални групи. За редица граждани в малките населени места, които нямат достъп до полицейска защита, притежаването на лично оръжие е единствен начин да защитят себе си и семейството си”, посочи Джабазки.

Андрей Слабаков, който е бил другият присъстващ сред петимата евродепутати, също изказа мнение по темата за битовата престъпност.

Режимите са изключително странни, защото няма разлика между носене и притежание на оръжие. Според моите разбирания в моя дом, който би трябвало да бъде неприкосновен и никой да няма право да влиза в него, мога да държа, ако искам и тежка картечница. Мисля, че това е нормално. Може би аз просто харесвам тежки картечници. И не разбирам тези странни рестриктивни закони, в които на хората се забранява да защитават собствения си живот.  В България ако някой ме нападне с брадва, трябва да отговоря със същото оръжие. Т. е. вероятно аз трябва да сложа един куфар с оръжия до леглото си, ако влязат вкъщи“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама