Изглежда Путин не иска още един президентски мандат

11:03, 19 яну 20 / Свят 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Владимир Путин заяви, че не желае Русия да се върне към практиката от съветските времена на управници, умиращи на поста си, без план за приемственост, докато се появяват различни спекулации за бъдещето му, след като той отприщи разместване на пластовете в руската политика тази седмица, предаде БГНЕС.

Путин поиска референдум за промени в Конституцията на Русия

67-годишният руски лидер заяви, че планът за преход за страната е от решаващо значение, в коментари няколко дни след изненадващото му предложение за задълбочени промени в конституцията, след което правителството подаде оставка и е назначен нов премиер.

Путин, който е на власт от две десетилетия, беше попитан дали може да обмисли премахването на ограниченията на президентския мандат от конституцията по време на среща с ветераните от Втората световна война в родния му град Санкт Петербург. Но той отхвърли идеята.

Държавната дума одобри Мишустин за премиер на Русия (ОБНОВЕНА)

Съветските управници Леонид Брежнев, Юрий Андропов и Константин Черненко починаха, заемайки ръководния пост начело на СССР. Наследникът на Черненко Михаил Горбачов въведе реформите на перестройка и гласност, за да трансформира съветската система и ръководеше по време на разпадането на СССР.

Путин, който трябва да се оттегли през 2024 г. след края на четвъртия си мандат в Кремъл, заяви, че разбира това, което нарече опасения на хората за приемствеността на властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама