Нинова: Мегахолдингът за ВиК е паническо решение

08:25, 21 яну 20 / Политика 25 1701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Решението за създаването на мегахолдинга, който да обедини всички ВиК дружества, е взето в кризисна ситуация и изглежда малко паническо. Тази структура ще обхване 50-60% от язовирите, които са с национално участие. Тоест, големи ВиК дружества остават извън него, а това не решава проблема". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия.

"Този един милиард, който се отпуска за неговото финансиране – какви изчисления аргументират един милиард? Няма експертиза за какво ще отидат тези пари. Този милиард го няма предвиден в бюджета – откъде ще дойдат парите, ще има ли актуализация", попита още Нинова.

"400 язовира са пред криза, а над 100 са с неизяснен собственик", уточни още лидерът на БСП.

"Вчера в СОС самите общински съветници се бяха събрали без нито един документ и без нито едно изчисление, и решиха да подават вода към Перник. Как, на базата на какво се взимат тези решения?", попита още Нинова.

Ние искаме този вот да мине. ГЕРБ трябва да отговаря на въпроси и да се оправдава за това, което са направили, заяви още лидерът на левицата.

Служебният кабинет трябва да положи всякакви усилия, за да разреши проблема с водата. Най-остър е в Перник, но той не е само там. Уважавам това, което каза г-жа Фандъкова, че една криза не може да се разрешава с потенциална нова криза. 

 

Лидерът на БСП съобщи още, че утре в централата на партията са поканили всички хидроинженери, експерти и специалисти, които са построили водните съоръжения и прилежащата им структура, за да търси експертно решение на кризата в Перник.

Утре сме поканили всички авторитетни хидроинженери, които са строили тези съоръжения навремето, те ще бъдат на "Позитано". В момента политиците трябва да стъпим на експертиза, за да не стане по-лошо. В мотивите си ние предлагаме алтернативата. 

Арестът на Нено Димов беше с цел да се намали напрежението, каза още Нинова..

"Чувала съм две версии за кризата в Перник - едната е, че ГЕРБ са покрили проблема, за да не се разчуе и да не загубят изборите. Другата е, че язовирът е източен за ремонт, чието финансиране от ЕС е прибрано", коментира лидерът на БСП.

"Вотът на недоверие вече върши работа", заключи Нинова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама