Пловдив и Монтана пред грипна епидемия (ОБНОВЕНА)

16:05, 21 яну 20 25 2416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес предепидемична обстановка е обявена на територията на област Монтана. Ограничават се масовите и обществени мероприятие, както и организирането на мероприятия в детските и учебни заведения. Ограничават се свижданиятa в лечебните заведения, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

При грип и настинка ползвайте изненадващ източник на витамин С

Противоепидемични мерки се въвеждат от днес и в Пловдивска област. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции, както и провеждането на профилактични имунизации.

В грипна ваканция излизат от утре учениците от общините Карлово, Сопот и Куклен. Oтсъстващите от клас болни деца надхвърлят 35%, като най-много болни има сред малчуганите от първи до четвърти клас, по данни на общините, предоставени на санитарната инспекция. В трите общини поради заболяване отсъстват и учители.

Ваканцията ще продължи до петък - 24 януари, като децата ще се върнат в клас в понеделник - 27 януари. 

Хомеопат: При грип останете три дни вкъщи и приемайте много течности

Припомняме, че от днес е в сила грипна епидемия на територията на община Дупница и община Сапарева баня. Дните до 27 януари са обявени за неучебни дни на територията на двете общини. До второ нареждане в двете общини се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Учениците в Карнобат излизат в грипна ваканция

От днес учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама