Отстраниха аварията, оставила част от Перник и региона без вода

19:34, 22 яну 20 25 3038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямата авария, заради която днес беше нарушено режимното водоподаване в немалка част от Перник и още 8 населени места, захранвани от язовир „Студена”, е отстранена, съобщи БНР.

Голяма част от Перник и региона е без вода заради авария

От ВиК-Перник съобщиха, че в засегнатите от аварията райони водоподаването ще бъде удължено до полунощ. Аварията беше на довеждащ водопровод в квартал „Железни заводи”. По отстраняването на теча работиха екипи от Перник и София. 

Водоподаването е възстановено, като в засегнатите райони то ще бъде спряно отново в 24 часа, а не по график - в 22. Поради необходимото технологично време за пълнене на водоснабдителната мрежа за по-високите части на града и някои села, водата ще стигне до потребителите с малко закъснение.

БСП обсъди водната криза с хидроинженери

Управителят на ВиК Перник Борислав Иванов съобщи, че градските резервоари са били напълнени още вчера, но заради очакваното завишение на консумацията е възможно да има известни смущения. По думите му авариите са се увеличили драстично от започването на водния режим, тъй като спирането и пускането на водата натоварва мрежата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама