Жертвите на бурята в Испания нараснаха до седем

09:10, 23 яну 20 / Свят 25 2076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на жертвите на бурята, която удари Испания със силен вятър и обилен сняг, се увеличи до седем, а четирима души се водят за изчезнали, заявиха официални представители, цитирани от БГНЕС.

Ураганните ветрове и огромните вълни удариха крайбрежните градове, като повредиха много магазини и ресторанти, разрушиха съоръженията на плажа и наводниха някои улици в източната част на страната.

Жертвите на зимната буря Глория в Испания са вече четири

Последната жертва е мъж, който е паднал в морето в североизточното пристанище на Паламос, съобщиха спешните служби. Полицията е открила тяло в сряда в наводнен район в източния регион на Валенсия, където е било издирван 67-годишен мъж, който е изчезнал с колата си, съобщи говорител на местната полиция.

Други два смъртни случая са регистрирани в южния район на Андалусия - сред тях 77-годишен фермер, убит след като парник паднал върху него по време на буря с градушка, съобщиха от полицията.

Четирима души все още се смятат за изчезнали, след като бурята Глория удари Източна Испания в неделя с вятър с пориви от над 100 километра в час, огромни вълни, сняг и дъжд.

Обявиха опасност от наводнение от най-висока степен във Франция

В южната част на Франция 1500 души бяха евакуирани, тъй като две реки бързо преляха през нощта в сряда.

Метеоролозите заявиха, че дъждовете ще продължат през четвъртък с различна интензивност в най-южните средиземноморски департаменти на Франция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама