Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит

09:37, 24 яну 20 / Свят 25 2638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама висши представители на Брюксел, президентите на Европейската комисия и Европейския съвет, подписаха споразумението за развод на Великобритания с ЕС, съобщи БГНЕС.

С официалното одобрение на Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел текстът ще бъде внесен в Европейския парламент на 29 януари за ратифициране.

След това, в четвъртък следващата седмица, дипломатите от държавите-членки на ЕС ще одобрят споразумението писмено, като гарантират напускането на Великобритания в полунощ на 31 януари.

"Шарл Мишел и аз току-що подписахме Споразумението за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, което отваря пътя за ратифицирането му от Европейския парламент", написа в Twitter ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен.

В отделен туит Мишел каза: "Нещата неизбежно ще се променят, но приятелството ни ще остане. Започваме нова глава като партньори и съюзници."

И добави на френски: „Стремя се да напишем тази нова страница заедно“.

Официални снимки на официалната церемония по подписването, проведена преди зазоряване в централата на Европейския съвет в Брюксел, показаха наблюдаващия случващото се главен преговарящ за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама