Три жертви на трафик на хора са спасени след акция в нощни клубове в София

14:51, 24 яну 20 25 3049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три жертви на незаконен трафик на хора са били спасени в международна акция в нощните клубове, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. При международна акция в девет държави на Балканите са заловени няколко души. Двама от пострадалите са млади момче и момиче, които станали жертва на сексуална експлоатация.

Акцията е проведена в 16 нощни клуба в София, част от които вече не работят, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. По време на акцията са намерени 250 000 фалшиви евро, наркотици, фалшиви документи и много оръжие, предаде БГНЕС. Арестувани са и двама души, единият чужденец.

Килограм и половина дизайнерска дрога пък е заловена на границата, обясниха от районната прокуратура. Наркотикът бил разпределен в малки дози.

Прокуратурата по петите на двама руски шпиони, Русия още не знае

„В операцията на Интерпол участие взеха 8 държави – България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше сформиран оперативен щаб в централата на „Интерпол“ в град Лион, където бяга изпратени представители на различни държави. Операцията беше организирана към борбата с трафика на хора на Балканите, незаконната емиграция, както и за престъпления по линия на наркотици и оръжие“, разкри Милева.

На територията на България, под надзора на главния прокурор Иван Гешев, са били извърешни няколко операции. В цялата страна са проведени проверки в множество стриптийз барове, за които има данни, че работят жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, добави тя.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на операцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които съвместно с органите на МВР, са осъществявали контролен пункт.

„В резултат на съвместната работа между Прокуратурата, МВР и Интерпол бяха установени 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано съдействие“, посочи Милева. Тя допълни, че са били предотвратени опити за незаконно преминаване на държавната граница и са установени издирвани лица, автомобили и документи. „Бяха установени и огромни количества оръжие, наркотични вещества и парични суми“, каза още говорителят на главния прокурор.

По думите й в резултат на засиления контрол в нощните заведения, някои от тях са преустановили дейността си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама