Вицепрезидентът: Традиционните партии ще опитат да "позеленеят"

19:29, 26 яну 20 / Политика 25 2114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционните партии ще направят опит да "позеленеят", защото това искат младите хора. Няма форум в света, на който темата за екологията и климатичните промени да не присъства. Няма да е далече времето, когато ще се роди истинско зелено движение в България. То ще бъде продиктувано от необходимост, и това ще бъде най-категоричното, най-откровеното раждане на една политическа сила, прогнозира вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването "120 минути" по bTV.

"Някак си така стана съвпадение във времето, че кризите започнаха да следват една след друга, което само по себе си показва, че имаме огромни дефицити в механизмите, в които управляваме живота си изобщо", посочи вицепрезидентът.

Перничани искат истината за източването на язовира

"Дано да не отнесем и някоя глоба от страна на Европейската комисия. Не сме регулирали кои язовири ще се ремонтират и кои не. В България има много странно усещане що е спешна мярка, след като една спешна мярка може да има давност повече от две години и пак да не е решен въпросът", коментира Йотова.

"Никой не може да ме убеди, че месеци наред никой не е забелязал какво става с язовир "Студена" и никой не е уведомил съответните власти. Аз съм абсолютно сигурна, че има експерти, които не са си мълчали, само че тяхното мълчание очевидно не е било чуто. Понякога има едно мълчание, което крещи повече от колкото да се каже на глас. Визирам това, че може по политически причини темата да е била оставена настрана", каза още вицепрезидентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама