Проверяват за нелегална продажба на умрялата риба от река Марица

11:59, 27 яну 20 25 1911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започват масови проверки за нелегална продажба на умряла риба от река Марица. Инспектори на Агенция по храните в Пловдив ще проверят всички населени места в района. В същото време се очаква властите да оповестят виновника за замърсяването на 20-километровата отсечка от реката и измирането на рибата, съобщи БГНЕС.

Предприятие за пластмаса е замърсило река Марица

Замърсяването на река Марица между Пазарджик и Пловдив е преустановено. От МОСВ посочиха и виновника за екокатастрофата - фирма, която преработва пластмаса. Най-вероятно тя е изхвърлила отпадните вода директно в реката, без те да минат през пречиствателна станция.

Екокатастрофата е в отсечка от 20 километра. Измрялата риба е събирана в чували от хора с цел продажба, твърдят природозащитници.

Още умряла риба намериха в р. Марица

ВиК-Пловдив продължава да не черпи вода за помпените станции от река Марица, а от здравната инспекция следят за качеството на питейната вода в региона. Екоминистерството е предупредило фирмата да преустанови производствената си дейност, свързана с формиране на отпадъчни води. "В същото време, компанията отрича тя да е източник на замърсяването", посочи д-р Камен Янков, директор на БАБХ-Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама