Катар поиска битката Пулев - Джошуа

13:22, 27 яну 20 / Спорт 25 2196 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Катар се включва в битката за домакинство на дългоочаквания мач за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Новината съобщи пред bTV мениджърът на българина Ивайло Гоцев в интервю от Белмекен.

Еди Хърн: Пулев е основният претендент на Джошуа, но мачът може да пропадне

Гоцев се качи на високопланинската база, за да бъде близо до Кобрата, който тренира там от две седмици. По-късно днес на Гоцев му предстои пореден разговор с промоутъра на Джошуа – Еди Хърн.

Преговорите между двете страни са в разгара си, а Катар е четвъртата страна, спрягана за домакин на двубоя след Турция, Великобритания и Саудитска Арабия. Шансовете този мач да се състои в Истанбул, както бе по предварителна договорка, все още са валидни.

Обрат: Джошуа преговаря с Усик

Срокът, до който трябва да има окончателно разбирателство между щабовете на Пулев и Джошуа, е 31 януари. Ако те не се споразумеят до тази дата, от Международната боксова федерация могат да назначат дата за таен търг, с наддаване. При това положение, който от двата лагера излезе с по-добра оферта, той ще бъде обявен за организатор на събитието.

Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла на IBF – пояс, който понастоящем е притежание на Антъни Джошуа. Ако Джошуа откаже да се боксира с българина, то той трябва да го оваканти и тогава срещу Кубрат ще се качи следващият в ранглистата на федерацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама