Десислава Радева коментира записите на президента

07:52, 29 яну 20 / Политика 25 7762 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Съпругата на президента Румен Радев направи първи коментар на разпространените записи, за които прокуратурата твърди, че касаят осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу нея. 

На страницата си във Facebook Десислава Радева публикува песента на Toto - Hold the Line и написа:"Приятелка звъни от близо два часа. Няма да вдигна! Държавната измяна дебна навсякъде..."

Припомняме, че във вторник държавното обвинение пусна записи от телефонни разговори на началника на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, като за един от тях се предполага, че е с президента Румен Радев. От съдържанието им прокуратурата смята, че държавният глава е участвал в осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу съпругата си Десислава Радева. Досъдебното производство обаче е спряно преди дни, тъй като по Конституция президентът не може да бъде разследван.

Акцент на деня: Ало, ВВС

Именно заради това главният прокурор отправи питане към Конституционния съд за това какво точно е „държавна измяна“ и дали и кога прокуратурата може да разследва президента. 

Всичко това се случва на фона на заявеното желание на Румен Радев за промяна на Конституцията по отношение на съдебната власт и мястото на прокуратурата. Миналата година той започна консултации за необходимостта от поправки в основния закон, които продължават и през 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама