Джокович спечели рекордна титла в Австралия

15:20, 02 фев 20 / Спорт 25 2666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новак Джокович защити успешно титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис и спечели турнира за рекорден осми път. Събринът има вече 17 титли от Големия шлем и общо 78. Успехът в Мелбърн ще върне Ноле на върха на световната ранглиста, съобщи БНР.

Джокович срази Федерер и за осми път е на финал в Мелбърн

Ноле надделя в драматичен и качествен финал №5 в схемата Доминик Тийм от Австрия с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 след почти четири часа игра на "Род Лейвър Арина". Победата му донесе 1500 точки за класацията на АТР и чек за 2,45 милиона щатски долара.

Първата част започна под диктовката на Новак. Той сервираше без грешка, беше убедителен на ретур и бързо поведе с 4:1. От този момент Тийм намери своята игра и стигна до 4:4.

Австриецът проби в третия гейм на следващата част след двойна грешка на Джокович и после затвърди за 3:1. В шестия гейм Ноле стигна до точка за връщане на брейка, но Тийм го отрази с гръмотевичен форхенд уинър по диагонала и после взе подаването си. Неизбежното се случи и след бекхенд в аут сърбинът върна пробив при 4:4. Веднага след това 26-годишният Доминик обаче направи нов брейк след слаб сервис гейм на съперника, който получи и предупреждение за бавене на изпълнението на началния удар и влезе в спор със съдията на стола Дамиен Дюмюсоа.

Кризата в играта на защитаващия титлата си Новак продължи. Той започна третата част с двойна грешка и беше пробит след бекхенд в аут. В следващия гейм Джокович имаше точка за рибрейк, но не успя, а веднага след това беше отново пробит. После австриецът затвърди за 4:0. Джокович поиска терапевт на корта след петия гейм. 

Сърбинът поиска отново медицинска помощ преди началото на следващата част. След това заигра по-агресивно. Това не притесни неговия опонент и той отговори също с по-остра игра и излизания на мрежата. 

Ноле проби за 2:1 в заключителния сет след три поредни непредизвикани грешки от форхенд на Тийм. В следващия гейм сърбинът отрази две точки за връщане на брейка и затвърди постигнатото. В седмия гейм австриецът спаси нова точка за пробив. Джокович взе подаването си 5:3 и беше само на гейм от титлата. При 5:4 той сервираше за победата. Сърбинът поведе с 40:15 и реализира първата шампионска точка след топка в аут на съперника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама