76-годишна фенка успя да прегърне Новак Джокович, въпреки охраната

14:47, 03 фев 20 / Спорт 25 2520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

76-годишна фенка на тениса успя да излъже охраната и да прегърне шампиона на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович. Това се случи по време на фотосесията в Кралската ботаническа градина в Мелбърн, съобщи БГНЕС.

Джокович спечели рекордна титла в Австралия

Сръбкинята Бояна Савич, която от 50 години живее в Австралия, заобиколи десетки фотографи и охранители и съумя да стигне до сънародника си и да го поздрави за спечелената титла в Мелбърн. Гардовете допуснаха възрастната дама да прегърне тенис звездата и да му каже няколко думи, след което бе изведена от пространството за снимки в парка.

За Джокович победата му на Откритото първенство на Австралия стана 17-а в турнири от Големия шлем и рекордна осма на Аустрелиън Оупън. Днес сърбинът измести Рафаел Надал от първото място в световната ранглиста.

Джокович срази Федерер и за осми път е на финал в Мелбърн

Новак Джокович е новият стар шампион на Australian Open. На финала той обърна двукратния финалист на Ролан Гарос - Доминик Тийм след 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. В последните 5 мача, австриецът се бе поздравил 4 пъти с успеха, но този път сърбинът доказа, че Мелбърн е любимият му турнир и не позволи да загуби осмия си финал.

По този начин Ноле спечели рекордна осма купа "Норман Брукс", сметката му от титли от Големия шлем набъбна на 17, а от понеделник отново ще се завърне на върха в световната ранглиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама