Снеговалежи затрудняват движението през проходите

11:29, 05 фев 20 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временно ограничен поради обилен снеговалеж и снегопочистване беше движението през прохода на Републиката. От АПИ съобщават, че движението вече е възстановено.

Въвежда се задължително движение с вериги през проходите Рожен, Пампорово и Превала поради снеговалеж с висока интензивност. Ограничено е и преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала и Рожен, както и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян. Всички автомобили да се движат с вериги през прохода „Печинско“ поради обилен снеговалеж.

Поради мъгла видимостта в прохода Шипка е до 100 м.

 

Над 350 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж. Републиканските пътища и високопланинските проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу обледяване, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Снегопочистващите машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама