Скандал в Барселона: Меси се опълчи на спортния директор Абидал

12:23, 05 фев 20 / Спорт 25 2219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси критикува открито спортния директор Ерик Абидал, който обвини част от футболистите на Барселона, че не са се влагали напълно в тренировките и мачовете под ръководството на бившия треньор Ернесто Валверде, съобщи БНР. Той бе освободен през януари и на негово място бе назначен Кике Сетиен.

Абидал, бивш съотборник на Меси, обясни решенето за треньорската смяна в интервю за вестник "Спорт": "Много от нашите футболисти не бяха доволни или не работеха здраво. Определено имахме вътрешен проблем с комуникацията. Отношенията между треньора и играчите изглеждаха добре, но аз съм бивш футболист и определено имаше нещо, което намирисваше. Казах на ръководството какво мисля и заедно стигнахме до това решение".

Меси обаче не остана доволен от това обяснение и отговори на Абидал в Instagram. Капитанът на отбора дори подчерта думите на бившия защитник, че някои от футболистите не са се раздавали.

Лео написа: "Честно казано, не обичам да правя тези неща, но всеки трябва да носи отговорност за собствените си решения. Футболистите са отговорни за случващото се на терена и ние сме първите, които признават вината си при лоши резултати. Спортно-техническото ръководство пък трябва да носи отговорност за собствените си решения. "Когато говориш за футболистите в отбора, трябва да го правиш с имена, защото в противен случай хвърляш кал върху всички. Това дава живот на слухове, които просто не отговарят на истината".

Последва реакция от страна на президента на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу,който привика Абидал на спешна среща заради възникналата конфринтация, съобщи Gonbg.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама