Горанов готов да поеме отговорност за загубените милиони от хазарта, ако се окаже виновен

12:51, 05 фев 20 / Политика 25 2633 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е готов да поеме отговорност, ако се докаже, че има вина за това, че държавата е пропуснала да събере над 210 млн. лв. от частните лотарии, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Миналия месец стана ясно, че Комисията по хазарта е таксувала по различен начин държавния Български спортен тотализатор и частните оператори, като първият е плащал 15% върху всички залози, докато останалите са плащали по 20%, но от комисионите. Така за последните пет години хазната е била ощетена с над 210 млв. лв., като се очаква тази сума да нарасне.

Шеф на кабинета на Горанов става председател на Комисията по хазарта

Ако се установи лично моя вина по Закона за хазарта, тази отговорност не само, че ще бъде поета, но ще бъде сведена и до друг тип отговорност. Ако съм знаел, не бих го допуснал“, коментира Горанов.

Финансовият министър коментира и обръщението към народа на президента Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от кабинета „Борисов 3“. Той разграничи образа на Радев като „президент“ и „политик“, като заяви, че на „политика Румен Радев“ са позволени емоционални реакции. Горанов обаче е категоричен, че това няма да спре взаимоотношенията между Министерски съвет и президентството във вида, в който са в момента. „Личната вражда между двама души – единият гонен, пък другия без доверие, не може да наруши рамките на Конституцията“, заяви Горанов.

По отношение на предложения от лидера на „Воля“ Веселин Марешки референдум за въвеждане на еврото Горанов заяви, че има много хора, които се опитват да прекратят по-задълбочената интеграция на България към институциите на Европа, но правителството ще продължи усилията си, за да не сме държава на втора скорост.

Марешки иска референдум по всевъзможни теми

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама