Отложиха пледоариите по делото „Иванчева“

17:57, 05 фев 20 25 2315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров е пред развръзка и на втора инстанция. Обвинението е за поискан подкуп.

На първа инстанция Иванчева, Петрова и Дюлгеров получиха съответно по 20, 15 и 12 години лишаване от свобода. В социалните мрежи се организира и протест в подкрепа на Иванчева.

Пледоарии на втора инстанция по делото срещу Десислава Иванчева

След 8-часово заседание, Апелативният специализиран съд отложи за 20 март пледоариите на втора инстанция по делото „Иванчева”.

До тук се стига, след като днес бяха представени поискани, но неприети нови доказателствени искания. Беше неуважен отвод на докладчика по делото Мариета Неделчевазаради издадено разрешение бившият заместник-кмет на район "Младост" Биляна Петрова да бъде подслушвана.

Преди началото на днешното заседание, бившият кмет на района Десислава Иванчева каза, че съдът е предубеден, а делото срещу тях е политическа поръчка.

Петрова припомни, че в момента се решава дали да бъде дисциплинарно наказан председателят на Апелативния спецсъд Георги Ушев за това, че е упражнявал натиск на съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов.

Петрова обяви още, че важни документи, които ги оправдават, са изчезнали от кориците на делото, както и че има разминавания между показанията, дадени от бизнесмена Александър Ваклин и показанията в делото.

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и предшественика на Иванчева Петко Дюлгеров бяха осъдените за поискан, но неполучен подкуп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама