Световна шампионка по художествена гимнастика направи опит за самоубийство

16:55, 06 фев 20 / Спорт 25 5021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четрикратната световна шампионка по художествена гимнастика Алекасандра Солдатова е направила опит за самоубийство.

„Солдатова беше хоспитализирана в столичната болница с дълбоки разрези на лявата ръка. Сега спортистката е в болницата. Лекарите ѝ забраняват контакт с нея заради тежкото ѝ състояние “, съобщават руските медии, цитирани от БНР.

Изданията отбелязват, че гимнастичката е опитала да пререже вените си.

„Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била в агресивно състояние. В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института „Склифосовски”.

Александра Солдатова обаче отрече появилата се информация, че е правила опит за самоубийство. Самата тя даде подробности за случилото се с публикация в Instagram.

"Приготвях си закуска и се порязах. Случва се на всеки, ножовете са остри, а аз нямам опит в кухнята. Тръгнах за тренировка, но реших, че ще е по-добре раните да се обработят професионално. Предупредих треньора, че ще закъснея и отидох в болницта. Цялата история беше описана като истински кошмар - рязане на вени, някакъв ужас. Просто нямам думи", казва Солдатова чрез профила на треньорката си Анна Дяченко.

Преди няколко дни президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер съобщи, че Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва, което започва утре в руската столица заради здравословни проблеми.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не се възстановява. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми я отстраних от състава за Световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. За това (Екатерина) Селезнева се появи в Баку, защото шампионатът беше квалификация за олимпийските игри“, заяви Ирина Винер.

Александра Солдатова пропусна световното първенство в Баку през септември миналата година след като преди това по време на турнир в Португалия припадна и не успя да завърши надпреварата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама