БСП иска пълна забрана на рекламата на хазарт

12:59, 06 фев 20 / Политика 25 2726 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Пълна забрана на рекламата на хазарт искат депутати от БСП. Те са внесли предложението между първо и второ четене на промените в Закона за хазарта, инициирани от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

В момента законово е забранена само пряката реклама, която директно приканва потребителите да участват в хазартни игри. Левицата обаче иска да бъде забранено и непрякото рекламиране.

Първо четене: идеите на Симеонов за хазарта минаха

От забраната няма да бъдат обхванати единствено футболните екипи, тъй като това е регистрирана търговска марка. „Отборите, които играят с някакви надписи, ще могат да си играят с тях“, обясни депутатът от левицата Румен Гечев.

Посланието на БСП е да се ограничи рекламата на хазарта, а усилията да се насочат към производство на стоки и услуги. „Едва ли някой ще се наеме да твърди, че е по-добре да се играе хазарт, вместо да се произвеждат компютри“, заяви Гечев.

Валери Симеонов: Мой личен ангажимент е да огранича търкането на талончета

Предложението на социалистите трябва да бъде разгледано още днес във финансовата комисия. Ако то бъде прието, ще бъде преустановено рекламирането на хазартни игри под всякаква форма - не само в медии, но и по билбордове, сайтове, спортни съоръжения и обекти.

Валери Симеонов обяви война на рекламата на хазарта още през 2018 г., когато направи подобни предложения за законови промени. Самият той обаче засега отказва да коментира идеята на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама