След лотариите Симеонов погва казината и бингото

15:51, 06 фев 20 / Политика 25 2776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене промените в Закона за хазарта, инициирани от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Текстовете предвиждат забраната на частните лотарии. Да организира лотарийни игри ще има право само държавният Български спортен тотализатор с нает от него персонал в собствени или пунктове под наем, които са обособени като места за лотарийни игри.

Очаква се Законът за хазарта да бъде гласуван окончателно в зала следващата седмица. Прекратяването на лицензите на действащите лотарии ще стане веднага след обнародването на закона в „Държавен вестник“, което ще се случи до три дни след приемането му в парламента. Хората, които все още очакват да им бъдат изплатени печалби, ще си ги получат от съответния хазартен оператор.

Бюджетната комисия обаче не прие идеята на БСП за пълна забрана на рекламата на хазарт. Валери Симеонов нарече предложението „недодялано“. Според него спортните клубове трябва да продължат да имат възможност за непряка реклама.

Борбата на Валери Симеонов с хазарта обаче не свършва дотук. Той съобщи, че готви нов законопроект, чиято идея е „да се удари по казината“. „Казината са много в България. Бинго залите също са много. Тези заведения трябва да бъдат само по границата или в големите курорти“, обясни той. Все още обаче не е ясно кога законопроектът ще бъде готов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама