Здравните министри от ЕС се събират на спешна среща заради коронавируса

09:27, 07 фев 20 25 2593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Брюксел ще се проведат спешни консултации относно разпространението на коронавируса между здравните министри на страните-членки на Евросъюза. Нови случаи на заболяването бяха потвърдени във Великобритания, Германия и Италия, като общият им брой за Европа е над 30. 

Говорител на италианското Министерство на здравеопазването оповести, че италиански гражданин е дал положителна проба за коронавирус. Tова е третият потвърден случай в страната, след като двама китайски туристи дадоха положителни проби миналата седмица.

Китайското посолство: Смърттността от коронавируса е по-малка от тази на грипа

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани миналата седмица от китайския град Ухан, "епицентър" на разпространението на заболяването. По последни данни от Китай смъртните случаи заради заболяването вече са над 600. Заразените в световен мащаб са над 31 400 души.

Американският президент Доналд Тръмп е изразил увереност, че Китай може да се справи с разпространението на коронавируса в телефонен разговор с колегата си Си Дзинпин. Двамата са се съгласили страните им да продължат сътрудничеството по проблема.

Нито един българин не е с коронавирус

Китайският лекар, който се сблъска с властите за това, че отправи ранно предупреждение за смъртоносната епидемия, причинена от коронавируса, е починал от болестта днес, съобщи БГНЕС. Световната здравна организация написа в Тwitter: „Ние сме дълбоко натъжени от смъртта на д-р Ли Уенлианг. Всички трябва да почетем работата, която той свърши“.

Ли беше порицан от местната полиция за „разпространение на слухове“ за болестта в края на декември, според съобщения в новините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама