Йотова: Да се върне прякото европейско финансиране на малките общини

14:45, 08 фев 20 / Политика 25 2086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За цялостна и координирана държавна политика за малките общини настоя вицепрезидентът Илияна Йотова, която бе гост на традиционния Зимен празник „Белица – Семково 2020“.  „Вие сте голям приятел на Белица и на малките общини. Благодарим Ви за подкрепата“, обърна се към вицепрезидента кметът Радослав Ревански.

 

Илияна Йотова призова българското правителство за връщане на прякото европейско финансиране за малките общини. „Нека в следващия финансов период на Европейския съюз средствата да бъдат насочени директно към малките общини, а не те да чакат благословията на големите“, заяви вицепрезидентът. Според Илияна Йотова по този начин малките общини ще бъдат по-активни, ще имат възможност да реализират по-гъвкаво своите проекти. Вицепрезидентът настоя и за по-голяма самостоятелност на местната власт в България.

 

„Често говорим за демография, особено по време на избори. Как решаваме този проблем, след като административни пречки и липса на добра координация между институциите често блокират усилията на кметовете на малки общини да ги развиват“, запита риторично Илияна Йотова.
 
Крайно време е да започнем големия разговор за бъдещето на България, с по-мащабно мислене за всички региони, а не да концентрираме развитието в 4-5 големи града. Само така ще задържим младите хора в България“, изтъкна вицепрезидентът.

 

По-рано кметът Ревански и вицепрезидентът Йотова направиха символична първа копка за реконструкцията на пътя Белица – Семково, чакана дълги години. „Тази инфраструктура е изключително важна, за да може да се развие и курортът Семково. Надявам се в скоро време да намери решение и въпросът за собствеността на Семково, за да може община Белица да го превърне в добре развит зимен курорт“, заяви Илияна Йотова.

Зимният празник „Белица – Семково“ се провежда за пета поредна година след дълго прекъсване. Богатата му културна и спортна програма привлича хора от цяла Югозападна България, както и от Северна Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама