Хиляди австралийци останаха без ток заради наводнения

19:53, 09 фев 20 / Свят 25 1935 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почти 137 хиляди души останаха без ток вследствие на обилните дъждове в Австралия, които причиниха наводнения в четири района в източната част на Сидни.

Това наложи евакуация на местните жители, съобщи австралийският вестник The Sydney Morning Herald, цитиран от ТАСС.

След огнения ад, Австралия регистрира най-проливните дъждове от 20 години

Евакуацията на жители на около 4 хиляди къщи в района на лагуната Наррабин е превантивна мярка, тъй като властите се опасяваха, че жителите и туристите в курортите няма да имат достъп до питайна вода, ако дъждовете блокират пътищата.

„В момента получаваме стотици обаждания за помощ заради дървета, които падат върху автомобили, къщи и пътища, стълбове на електропроводи, за прекъсвания на електричеството, както и за повредени пътища и пътни знаци“, съобщиха властите в Нов Южен Уелс.

Междувременно от местната пожарна служба съобщиха, че продължаващите дъждове са изгасили напълно пожара в гората Коуен, който продължи 74 дни и изпепели повече от 500 хиляди хектара.

След години ще стане ясно колко видове са напълно изчезнали в Австралия

Мащабните горски пожари започнаха в източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври 2019 г. Пожар обхвана големи райони в югоизточната част на континента, както и редица райони в южната част на страната. В резултат на огнената стихия от октомври до сега са загинали над 30 души, включително седем пожарникари, унищожени са повече от 9 милиона хектара гори, а според различни оценки в огъня са загинали над 1 милиард животни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама