Проверяват ЧЕЗ заради липсата на ток във Врачанско

15:55, 10 фев 20 25 2951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разпореди извънредни проверки на съоръженията на „ЧЕЗ разпределение България“ АД на територията на общините Враца, Мездра и Роман, съобщиха от министерството на енергетиката.

Това са най-засегнатите населени места, останали без електрозахранване в следствие на усложнената метеорологична обстановка през последните дни.

Четвърти ден без ток във Врачанско

Към 12.00 часа днес с частично прекъсване на електрозахранването са осем населени места от общините Мездра и Роман. Екипи на ЧЕЗ продължават работа за пълно отстраняване на авариите, като поеха ангажимент за пълно възстановяване на електрозахранването в района до 24 часа.

Жители на врачански села блокираха пътя Мездра-Роман

Днес в областната администрация на град Враца бе проведена координационна среща с участието на експерти на Министерството на енергетиката, на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД, на ЧЕЗ и на кметове и представители на общините от областта. Координирано с Министерството на енергетиката, екипи от „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД се включиха в отстраняването на авариите. Възстановени скъсани проводници на 32 места, възстановени са 3 счупени стълба, подменени са 41 изолатора и 23 конзоли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама