Още обвинения в Комисията по хазарта

13:18, 11 фев 20 25 2143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура иска задържане под стража за още двама, свързани с бизнесмена Васил Божков. Това са Пламен Георгиев и Тодор Марков, които са обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Божков, съобщи „24 часа“.

Тодор Марков е шеф на отдел "Контролна дейност" в комисията по хазарта, а Пламен Георгиев е бивш член на комисията по времето на Огнемир Митев. Митев в момента е в ареста.

1,5 млн. лева гаранция за бизнесмен, издирван заедно с Божков?

Вчера прокуратурата наложи рекордна парична гаранция в размер на един милион и 500 хил. лева на един от основателите на “Еврофутбол” Александър Тумпаров.

Той е обвиняем заедно със собственика на “Нове холдинг” Васил Божков и още трима.

Тумпаров, който е в Надзорния съвет на ФК “Левски”, трябва да внесе сумата до 14 дни, ако не иска да бъде задържан. Той също бе обявен за издирване. В момента Тумпаров, който е близък на Божков и в хазартния му бизнес, е настанен в болница заради влошеното си здравословно състояние. Членове на престъпната група с лидер Васил Божков са още Георги Попов, който е основен акционер във ФК “Левски” и бизнесменът и меценат Борис Бекяров.

Задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков в Австрия

Божков и Попов бяха задържани в Обединените арабски емирства преди десетина дни. Борис Бекяров бе арестуван на летището във Виена няколко часа след тях. Той пътувал за Лондон. Според негови близки не бягал, а отивал за изложение, свързано с хазарта. За Бекяров също има издадена Европейска заповед за арест.

120 страници на арабски е искането за екстрадиция на Васил Божков

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама