Едмонд Назарян: Да съм шампион е в кръвта ми

07:49, 12 фев 20 / Спорт 25 4224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много обичам да ставам шампион. Това е в кръвта ми. Предаде ми го баща ми“, това бяха първите думи пред БНР на 18-годишният Едмонд Назарян след като спечели титлата в категория 55 килограма на европейското първенство по борба, което се провежда в Рим.

Едмонд Назарян стана европейски шампион

„Мисля, че очаквах тази титла. Излязох да стана шампион нищо, че това ми беше първо състезание при големите, при по-опитните. Давам всичко от себе си и виждате, че се получава. Нямам притеснения. Излизам и показвам каквото съм работил на тренировките, просто го усъвършенствам. Направих първата стъпка при мъжете. При дебюта си станах шампион. Това е голяма радост“, сподели още младата ни надежда.

Снимка: Българска федерация по борба

Едмонд Назарян е син на двукратния ни олимпийски шампион Армен Назарян, който е старши треньор на националния отбор и в Рим беше най-щастлив от успеха на своя наследник:

Много ще се радвам, ако Едмонд ме надмине. Пожелавам му два пъти повече титли, защото ми е син. Радвам се, че той има воля, каквото повечето хора нямат. Той трябва да продължи да се бори за да стане световен и олимпийски шампион. Преди тези срещи разбира се имах притеснения, все пак той е на 18 години. Включихме го в състава на майтап, а той стана шампион“, сподели Армен Назарян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама