Слънчево време с температури до 14 градуса

06:40, 13 фев 20 25 1771 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 9 и 14 градуса. Над Черноморието ще е предимно слънчево, с повече облаци в сутрешните часове. Ще духа умерен западен вятър.

Максимални температури на въздуха между 9 и 13. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, предава БТА.

Над планините ще е преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър; сутринта ще е от северозапад, като до вечерта постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

В петък облачността отново ще се увеличи и към обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, а до вечерта ще обхванат и Централна България. Дневните температури в западните райони ще са от 4 до 8 градуса, в източните, където през деня ще духа до умерен югозападен вятър и ще е без валежи, ще достигат до 12-14 градуса.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, временно ще се усили и във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг.

В събота валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад след обяд и облачността ще започне да се разкъсва. През нощта срещу неделя и вятърът ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода, въпреки че слабо ще се понижат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама