Двама работници загинаха при строежа на нов участък от АМ "Хемус"

15:18, 15 фев 20 25 6229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама работници са загинали при трудова злополука на новостроящ се участък от автомагистрала "Хемус" край търговищкото село Буховци. Инцидентът е станал около 10.30 ч., няма други пострадали. Работата на обекта за днес е преустановена, съобщи на брифинг окръжният прокурор Диляна Стоянова, предаде БНР.

На строежа край с. Буховци се е срутил част от виадукт - бетонна колона с височина около 15 метра, от която са паднали двамата работници.

Починалите на място (42 и 51 г.) са служители на шуменска фирма. Единият е от омуртагското село Врани кон, а другият - от град Върбица.

Образувано е досъдебно производство, което се води от Окръжната прокуратура в Търговище. Ще бъдат изяснени причините, довели до срутването на кофража; както и има ли неизпълнение на условията на труд, които да са в пряка причинна връзка с инцидента.

Мястото е посетено от директора на Инспекцията по труда в Търговище Галина Градинарова, от директора на ОД на МВР комисар Николай Ненков и от областния управител Митко Стайков, които също участваха в брифинга.

По думите на Градинарова, фирмата е проверявана от Инспекцията по труда. Починалите имат трудови договори, имат заповед за полагане на извънреден труд за деня. Тепърва ще се изяснява има ли нарушения в технологичните и процедурните правила с оглед на дейностите, които са извършвани в момента на злополуката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама