Денят накратко – 17 февруари

19:00, 17 фев 20 25 2678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Има ли случай на коронавирус в Стара Загора, кой се опитва да си вре носа в прокуратурата, докъде стигна сагата с бизнесмена Васил Божков и още: 

***

Отрицателна проба

Отрицателна е пробата за новия коронавирус на украинския гражданин, настанен в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” - Стара Загора. Очаква се още днес пациентът да бъде изписан. Мъжът три дни е пребивавал в Китай, откъдето се е завърнал на 4 февруари. Потърсил е лекарска помощ заради висока температура.

***

Гешев търси помощ и от кметовете за битовата престъпност

Днес главният прокурор Иван Гешев беше в Чирпанско за поредната акция срещу битовата престъпност. Там той коментира, че няма да допусне прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички и да й се казва какво да прави. Тук главният прокурор визираше президента Радев, премиерът Борисов, Каракачанов, Нинова, Домусчиев и Ковачки.

Междувременно Гешев призова представителите на Сдружението на кметовете на малките населени места да подават сигнали до местните прокуратури - както във връзка с битовата престъпност, така и за корупционни действия на представители на местната власт. "Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време за решаване на конкретни проблеми”, заяви обвинител Номер Едно.

***

Сагата с Васил Божков продължава

Днес стана ясно, че документите за екстрадирането на бизнесмена Васил Божков вече са готови и предстои да бъдат предадени в Арабските емирства. Според непотвърдена информация Божков е бил освободен, но е с отнет паспорт и няма право да напуска страната.

Относно колекцията на бизнесмена министърът на културата Боил Банов заяви, че Министерството на културата е проверявало музея на Божков през 2015 г. и няма правомощия да проверява частни колекции. Министърът уточни, че музеят съставлява 212 предмета регистрирани по надлежния ред. Останалите 2700 предмета, заявени за регистрация, са на частното лице Божков.

***

Йорданка Фандъкова освети параклис в дома за стари хора „Надежда“

С водосвет беше открит параклисът „Св. Пророк Илия“ в дома за стари хора „Надежда“ в София. Той е направен със средствата на дарителя Галя, която не пожела да говори пред медиите. Столичният кмет уточни, че четири са старческите домове, които са общински и обясни, че разширяват тази дейност като я дават за управление на неправителствени организации, какъвто е случаят и тук.

***

Президентът отвръща

В петък вечер премиерът Бойко Борисов категорично отрече да е подслушвал държавния глава и да е имал достъп до записите на телефонните му разговори, направени от ДАНС. Президентът Румен Радев не пропусна да коментира темата пред журналисти днес. Според него Борисов се опитва да прехвърли отговорността с казуса на друг, както правел винаги.  Радев е убеден, че премиерът използва службите за свои политически цели.

***

Нерегламентираният боклук отплава от Варна

Корабът с 54-те контейнера с отпадъци от Италия е отплавал снощи за Пирея, съобщиха от Пристанище Варна. Там той ще бъде претоварен и върнат на изпращача - италианската фирма „Дентиче пантелоне“ в град Салерно. Предстои да бъдат върнати останалите 20 контейнера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама