Глоби за "Левски" и ЦСКА след дербито

16:34, 18 фев 20 / Спорт 25 2366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборите на "Левски" и ЦСКА бяха глобени от Дисциплинарната комисия към БФС след дербито между двата тима в събота на Националния стадион "Васил Левски", съобщи БГНЕС.

Феновете на "Левски" преминаха през София, дербито завърши без победител

"Сините" фенове дариха всички събрани средства за хореография на клуба, във връзка с финансовите затруднения на отбора, като по време на двубоя не използваха забранените от правилника факли, димки и бомби, но въпреки това тимът ще трябва да заплати глоба. От ДК са постановили 2 000 лева санкция за хвърлени множество предмети без последствия, както и още хиляда лева за обидни и нецензурни скандирания.

Глобата за ЦСКА е още по-голяма - общо 5300 лева за нерегламентирано използване на димки и бомбичка, хвърлени димки на пистата и обидни и нецензурни скандирания, като "червените" ще трябва и да възстановят нанесените от феновете щети по Националния стадион "Васил Левски".

Наказание има и за помощник-треньорът на ЦСКА Добромир Митов, който бе изгонен от рефера по време на двубоя, като той е със спрени права за един мач и ще трябва да плати 2000 лева глоба. Още по-солена е глобата за капитана на "армейците" Петър Занев, който бе изгонен след края на мача, като той няма да играе в два мача и ще трябва да плати 5000 лева. Защитникът на Левски Нуно Рейш пропуска един мач и е глобен с 300 лева за червения си картон.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама