Дерменджиев и БФС искат помощ от медиите, за да напълнят стадиона за мача с Унгария

20:19, 18 фев 20 / Спорт 25 2351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев и ресорният отговорник от изпълкома на БФС Емил Костадинов се срещнаха с журналисти в централата на футболния съюз в „Бояна”, съобщи „24 часа“.

Скандал в родния футбол кой колко взима в "Левски"

Разговорът беше обявен като полуофициален, камери и фотографи бяха допуснати само в първите пет минути, когато Дерменджиев отговаряше главно на спортно-технически въпроси. От отговорите му на тях стана ясно, че още не е ясно кои играчи ще пристигнат за контролата с Беларус на 26 февруари. Датата не е официална за ФИФА и клубовете не са длъжни да освобождават футболистите си.

Основният акцент в неформалния разговор обаче бяха баражите за европейското - на 26 март срещу Унгария, а при успех на 31 март срещу победителя от другия полуфинал Исландия - Румъния.

Глоби за "Левски" и ЦСКА след дербито

Дерменджиев и Костадинов помолиха медиите да направят всичко възможно, за да бъде стадион „Васил Левски” пълен за първия мач. В същото време треньорът изрично подчерта, че е против кампания „Грабвайте телата”, от която да се разбира, че този мач трябва да бъде спечелен на всяка цена, а загубата ще бъде равнозначна на национална трагедия. Според тях прекалената психологическа тежест може да попречи на избраниците да покажат пълните си възможности срещу Унгария.

Дерменджиев призна, че ще има още един разговор с бившия капитан на тима Ивелин Попов, който се отказа след 1:0 над Чехия. Беседата ще е след контролата с Беларус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама