Край на карантината на круизния кораб край Япония

16:46, 19 фев 20 / Свят 25 2395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пасажери започнаха да напускат круизния кораб "Даймънд принсес", който в продължение на две седмици беше поставен под карантина край Япония.

От 3 700 пътници и екипаж, повече от 540 души бяха засегнати от коронавируса, съобщи БНТ.

Двама души от Велико Търново са под домашно наблюдение заради коронавируса

Междувременно Иранското министерство на здравеопазването потвърди първите два случая на коронавирус в страната, съобщи Анадолската агенция.

Двата случая са от град Кум, на юг от Техеран. Редица са поставени под карантина в същия град през последните два дни.

А китайските здравни власти изнесоха последните данни за ситуацията в Китай. Броят на починалите от новата епидемия от коронавирус в Китай скочи до 2000 в сряда, след като в провинция Хубей, епицентъра на огнището, починаха още 132 души.

В ежедневната си актуализация здравната комисия на провинцията също отчита 1693 нови случая на хора, заразени с вируса. С това общият брой на случаите в континентален Китай достигна 74 000. Повечето от заразените са в Хубей, където вирусът за пръв път се появи през декември, преди да се превърне в общонационална епидемия.

Двама македонски граждани заразени с коронавируса

В сряда, броят на смъртните случаи се увеличи спрямо данните от вторник, въпреки че броят на новите случаи, докладвани в Хубей, е най-ниският за една седмица.

Изследване, публикувано от китайски служители, твърди, че повечето пациенти страдат леко от заболяването. Извън най-силно засегнатата провинция Хубей, която беше блокирана от властите в опит да бъде овладян вируса, броят на новите случаи намалява и китайският национален здравен орган заяви, че това е знак, че огнището е под контрол.

Президентът на Китай Си Дзинпин в телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън заяви, че мерките на Китай постигат "видим резултат", съобщиха държавните медии в Пекин. Световната здравна организация обаче предупреди, че е твърде рано да се каже дали спадът ще продължи.

Във вторник директорът на болница в централния град Хубей Ухан стана седмият медицински работник, който почина от COVID-19

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама