Срив в системата за продажба на винетки

16:00, 23 фев 20 25 3301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В момента електронни винетки може да се купят само от сайта bgtoll.bg, от мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“, съобщиха от пътната агенция.

Работи се по отстраняването на затруднения в продажбата на електронни винетки.

Временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“, „Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал груп”.

Днес е последната възможност за закупване на седмична електронна винетка за камионите и автобусите над 3,5 тона. От 24 февруари 2020 г. продажбата им за тежкотоварни превозни средства ще бъде преустановена, напомнят от АПИ.

Промяната е свързана с въвеждането от 1 март на тол таксуване за тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона. Тежкият трафик вече ще плаща на база изминато разстояние при ползването на 3115 км автомагистрали и първокласни пътища. Останалите близо 17 000 км от около 20 000 км републикански пътища ще бъдат безплатни за превозните средства над 3,5 тона.

От 24 до 29 февруари за автомобилите над 3,5 тона ще могат да се купуват само дневни електронни винетки, чиято продажба ще бъде преустановена в 23:59 часа на 29 февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама