Борисов участва в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел

07:15, 21 фев 20 / Свят 25 1998 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължава участието на премиера Бойко Борисов в извънредното заседание на Европейския съвет. На заседанието държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС ще обсъдят Многогодишната финансова рамка 2021 - 2027 г., след като лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение.

Държавните и правителствени лидери през цялата нощ провеждаха срещи в различни формати, те разговаряха поотделно и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Въз основа на разговорите си с тях той ще направи ново предложение за многогодишната финансова рамка, което трябва да бъде обсъждано днес, съобщи БНТ.

Конфликтните точки са много – от размера на бюджета, през разпределението на средствата по пера и обвързването му с върховенството на закона, до приоритетите в определени сфери. Зелената сделка също разделя страните, част от които виждат в нея собствените си икономически неволи, а други – шансът за нов тласък на икономиката, припомня БНР.

Повече пари за земеделие и кохезия искат страните от Вишеградската четворка – Полша,Унгария, Чехия и Словакия, става ясно от публикация в Twitter на полския премиер Матеуш Моравецки малко преди да започне двустранната му среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. 

Балтийските държави настояват в следващия 7-годишен бюджет да се осигурят пари за балтийската железница, става ясно от информацията от щабовете на Литва, Латвия и Естония. 

Преди подновяването на срещата днес премиерът Бойко Бориков ще се срещне изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговаря за еврото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама