Големият бизнес не се страхувал от проверките на приватизационните сделки

10:09, 21 фев 20 25 2209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големият бизнес няма страхове от започналите проверки на прокуратурата на приватизационни сделки, коментира пред БНР председателят на УС на АИКБ Васил Велев.

Вижте кои са големите приватизационни сделки у нас

Това е важна тема- обществото, което не подкрепя предприемачеството при декларирана привързаност към пазарната икономика е обречено на изоставащо развитие. В България продажбите на всички компании, взети заедно, са от порядъка на 300 млрд. лева. Обществените поръчки са 6 млрд. Зависимите от държавата бизнеси са от порядъка на няколко процента…90% от бизнеса у нас е този, който работи на международните пазари, работи по правилата и тези бизнеси заслужават уважение, а не охулване“, изтъкна Велев.

Филчев хвърли Костов на бунището на историята и си тръгна от БНР

Единиците, които са престъпвали закона, трябва да понесат цялата строгост на закона“, подчерта той.

Васил Велев обърна внимание, че влизането на България в чакалнята на еврозоната е национален приоритет, който ще подобри бизнес средата и ще ускори икономическия растеж.

Нашата позиция е ускорено включване в чакалнята ЕРМ2. Самото влизане в нея ще подобрява конкурентната позиция на страната. Моментът, в който да се излезе от чакалнята и да се влезе в еврозоната, е важен, но той е втора стъпка, която има време да бъде обсъждана, кога точно да бъде извършена. Важно е обаче да се влезе в чакалнята, за да се извлекат предимствата от тази макроикономическа стабилност, от ограниченията, които налага валутния борд“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама