Нови случаи на коронавирус в Италия, външно с предупреждения

19:00, 23 фев 20 25 3656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианското правителство обяви, че ще предприеме мерки за изолирането на 11 селища, повечето от които се намират в северната област Ломбардия, предадоха Франс прес и ДПА. А съседна Франция се готви за възможна епидемия.

От външното ни министерство предупредиха българите в Италия да пътуват само в краен случай до районите, където е установена зараза. Да не посещават публични мероприятия и да избягват места с много хора. 

България повишава индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната.

Няма данни за заразени с коронавивуса български граждани в Китай и в Италия.

По информация на италианските власти броят на заразените в Италия от новия коронавирус към момента е 132 души, като 26 от тях са на интензивно лечение. Регистрирани са нови случаи в населени места, където до този момент нямаше признаци на зараза като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино.

 

Жертвите на коронавирусa в Китай вече са над 2400

По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи, в област Венето -  2312, в област Пиемонте – 3071, в град Милано са регистрирани 5 241 български граждани, а в община Лоди - 313 българи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама